Reno vraća državi 500 miliona evra

Izvor: B92, 16.Jun.2010, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno vraća državi 500 miliona evra

Pariz -- Kompanija Reno je najavila da će vratiti 500 miliona evra (602 miliona dolara) duga državi pre kraja ove godine, uprkos finansijskim teškoćama.

Izvršni direktor kompanije Reno Karlos Gon je rekao da je cilj kompanije da pozajmicu vrati skupa sa kompanijom Pežo-Sitroen (PSA).

Početkom 2009. godine Reno i PSA dobili su od vlade u Parizu kredit od tri milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra zbog finansijske krize i posrtanja autokompanija u periodu recesije kada je došlo do pada prodaje kola.

Kompanije koje su dobile kredit su bile obavezne da garantuju da neće ukidati rada mesta niti zatvarati pogone u Francuskoj.

Reno je objavio gubitak u prošloj godini od 2,7 milijarde evra, ali direktor Gon veruje da će kompanija ponovo početi da posluje sa profitom do 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Peugeot,   Renault

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.