REDIZAJNIRANI Peugeot 208, dosta promena na spoljašnosti i unutrašnjosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 23:10

REDIZAJNIRANI Peugeot 208, dosta promena na spoljašnosti i unutrašnjosti (FOTO)

Pored električnog modela, biće dostupne i dve hibridne verzije,

Kako bi zadržali njegov snažan prodajni zamah (208-ica je prošle godine sa 206.816 isporučenih jedinica bila najprodavaniji automobil u Evropi), Peugeot je pripremio restilizaciju za ovaj izuzetno popularni supermini. Prve zvanične slike pokazuju izmene u predelu maske (sa novim korporativnim logom), branika i svetala, po uzoru na veće modele ove francuske marke.

Ovde treba pomenuti i novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dizajn alu točkova od 16 i 17 inča, kao i širu paletu boja (uključujući nove boje nazvane Agueda Yellow i Selenium Grey). Što se dimenzija tiče, auto je dugačak 406 cm, širok 175 cm i visok 143 cm, dok je zapremina prtljažnika 309 litara.

Promene ima i u unutrašnjosti, pre svega što se tiče kvalitetnijih materijala i unapređenja infotainment sistema i opreme. Automobil ima 10.0-inčni infotainment ekran, a ostaje i Peugeot i-Cockpit, uz novi dizajn digitalnih instrumenata od 10.0 inča. Ostala modifikacije uključuju opciju unutrašnjosti obložene alkantarom, više USB utičnica i nove HD kamere za parkiranje. Električni Peugeot e-208 je opremljen električnim motorom sa 115 kW/156 KS i 260 Nm, a sa baterijama od 51 kWh ima domet od 400 km (punjenje od 20 do 80 odsto kapaciteta traje oko 25 minuta).

Peugeot 208 facelift.

Apsal garang sangat ni hahaha.. pic.twitter.com/ndins2bJZL

— HAN (MH) (@handrifter86) July 6, 2023

Pored električnog modela, dostupne su i dve hibridne verzije, sa 100 KS odnosno 136 KS, kao i 1,2 litarski trocilindrični benzinski motor sa 75 KS ili 100 KS. Prva varijanta je opremljena manuelnim petostepenim menjačem, a verzija od 100 KS ima i šestostepeni automatik kao opciju.

U ponudi će se naći verzije Active, Allure i GT, a prodaja počinje u novembru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.