Potvrđeno: Peugeot Citroen preuzeo Opel za 2,2 milijarde eura

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Peugeot Citroen preuzeo Opel za 2,2 milijarde eura

PARIZ - Peugeot Citroen preuzeo Opel u poslu vrijednom 2,2 milijarde eura, potvrdile su jutros obje kompanije.

Francuski div planira troškovne uštede od 1,7 milijardi eura do 2026. godine. Britanski Vauxhall brend trebao bi u istom razdoblju ostvariti operativnu maržu od 6 posto.

Ovim preuzimanjem bit će stvoren drugi najveći europski >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << proizvođač automobila, iza Volkswagena.

PSA Peugeot Cittroen vjeruje da će Opelova masa od 1,2 milijuna automobila godišnje pomoći smanjivanju troškova za razvoj novih automobila i njihovu prodaju na širem opsegu tržišta. Izvjesno je da će proizvbodnji kapaciteti biti racionalizirani i slijedom toga da će biti otpuštanja radnika.

Opel, osnovan 1862. godine od 1929. godine, dio je koncerna General Motorsa.  Nakon preuzimanja, General Motors napustit će Europu gdje gomila gubitke još od 1999. godine.

Opel je krajem 2015. imao deset tvornica u šest europskih zemalja i 35.600 zaposlenih, uključujući i 18.250 u Njemačkoj. U Velikoj Britaniji prisutan je na tržištu prodajom vozila pod brendom Vauxhall.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.