Posledice Bregzita: Pežo preuzima Opel

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posledice Bregzita: Pežo preuzima Opel

Generalni direktor nemačkog Opela Karl-Toman Nojman podneo je u ponedeljak ostavku na tu funkciju, ali će ostati u upravnom odboru kompanije sve dok francuski Pežo ne završi sa preuzimanjem Opela.

Aktuelni finansijski direktor Opela Mihael Lohšeler će odmah zameniti Nojmana na funkciji generalnog direktora, navodi se u saopštenju Opela, a prenosi agencija Frans pres.

"Ovakav potez che osigurati kontinuitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za poslovanje, kao i nesmetan prelazak Opela u vlasništvo PSA (matične kompanije Pežoa)", navodi se u saopštenju Opel grupacije.

Nojman je bio na čelu kompanije od 2013. godine, ali je uprkos napretku po pitanju smanjenja viška proizvodnje i poboljšanja imidža brenda, Opel nastavio da beleži velike gubitke pod njegovim rukovodstvom.

Opel je izgubio oko 15 milijardi dolara od 2000. godine, a samo prošle godine je uknjižio gubitak od 257 miliona dolara.

Kompanija Opel, sa 10 fabrika koje zapošljavaju 38.000 ljudi širom Evrope, okrivila je za loše prošlogodišnje rezultate odluku Britanije da izađe iz EU i slabiju funtu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.