Pežo Sitroen povećava proizvodnju u Evropi

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pežo Sitroen povećava proizvodnju u Evropi

Francuski proizvođač automobila Pežo Sitroen (PSA Peugeot Citroen) saopštio je danas da će povećati proizvodnju u Evropi pošto je došlo do oporavka evropskog tržišta vozila

Evropske fabrike Pežo Sitroena će napraviti dodatnih 60.000 vozila između maja i avgusta, što je za 10 odsto više od prvobitno planiranog broja.

Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << godne Pežo Sitroen, koji je delom u vlasnistvu kineske državne kompanije Dongfeng motor korporacije, prodao je 2,9 miliona vozila od čega 1,76 milion u Evropi. Kompanija u Evropi pravi 68 odsto svojih vozila.

Evropsko tržišste automobila je počela da se oporavlja u poslednjih godinu i po. U prvom kvartalu 2015. registracija novih vozila je povećana za 8,6 odsto, na 3,5 miliona.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Rast prodaje u Evropi? Pravićemo 60.000 vozila više"

Izvor: B92, 22.Apr.2015, 11:03

PSA Peugeot-Citroen namerava da poveća proizvodnju automobila u Evropi za 10 odsto, oslanjajući se na rast tražnje, koji je, kako navode iz kompanije, došao u pravom trenutku za uspešno sprovođenje programa oporavka...PSA će u periodu januar-avgust 2015. godine povećati proizvodnju za 60 hiljada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.