Pežo 208 Evropski automobil godine 2020.

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2020, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pežo 208" Evropski automobil godine 2020.

Svečana ceremonija održana je u Ženevi i pored otkazivanja auto salona Automobil godine u Evropi je "pežo 208! Ovo je odlučio međunarodni žiri specijalizovanih automobilskih novinara iz 23 zemlje Evrope, a ceremonija proglašenja pobednika, tradicionalno je održana u Palekspo centru u Ženevi, uprkos ovogodišnjem otkazvanju Salona automobila zbog pojave korona virusa. Glasanje je prenošeno direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na društvenim mrežama ubedljivu pobedu odneo je francuski automobil! Da podsetimo, u najužem izboru bilo je sedam vozila koji su se nadmetala za laskavu titulu "Car of the Year 2020". To su " BMW 1-serija", "ford puma", "pežo 208", "porše tajkan","reno klio","tesla model 3", "tojota korola". Njih je žiri izabrao u novembru prošle godine posle detaljnih testiranja 30 automobila koji su bili u takozvanom prvom krugu. Žiri sačinjava 60 novinara iz 23 evropske zemlje. Predsednik žirija Frenk Jansen je istakao i da je žiri potpuno nezavistan i da među sponzorima izbora nema nikog iz auto-industrije. Jansen se posebno zahvalio organizatorima Salona automobila u Ženevi kao i brojnim partnerima koji su zaslužni što je ovaj izbor, započet 1964. postao najreprezentativniji i najuticajniji izbor ovakve vrste. Prošle godine titulu Evropskog automobila 2019. osvojio je "jaguar i-pejs (e-pace)".
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pet kandidata u finalu izbora srpskog automobila godine

Izvor: AutoBlog, 03.Mar.2020, 02:14

Novinarski žiri bira između "reno klija", "pežoa 208", "folksvagena T-krosa", "mercedesa - E klase hibrid d" Tradicionalni izbor srpskog automobila godine 2020 koji bira Asocijacija automobilskih novinara Srbije ulazi u završnu fazu. Pet finalista, kandidata za ovu prestižnu titulu, bilo je proteklog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.