Peugeot želi da očuva tradiciju francuske proizvodnje

Izvor: B92, 13.Maj.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot želi da očuva tradiciju francuske proizvodnje

U doba kada je automobilska industrija sve više globalizovana, Peugeot je odlučio da neguje tradiciju domaće proizvodnje svojih modela. Najnoviji u nizu modela ovog proizvođača koji nosi etiketu "Garantovano francusko poreklo" je Peugeot 308 SW.

Iako proizvođači svoje modele sve češće izrađuju izvan matičnih zemalja, po standardizovanim tehnologijama i procedurama, postoje kupci kojima je i dalje važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde se njihov automobil proizvodi.

Oznaka "Garantovano francusko poreklo" dodeljuje se proizvodima koji su napravljeni u Francuskoj i čijih je 50% delova takođe proizvedeno u Francuskoj. Pre novog 308 karavana, na isti način su deklarisani i Peugeot modeli 508, 308, 2008, 3008, 5008, 208 GTI i verzija 208 XY.

U toj kompaniji smatraju da je proizvodnja na teritoriji Francuske veoma važna jer se na taj način "čuva tradicija i kvalitet na koji su Francuzi vrlo ponosni i ističe se prepoznatljiv identitet Peugeot brenda".

Peugeot 308 SW, imao je premijeru na ženevskom auto-salonu u martu 2014, a proizvodi se u gradu Sošou koji je kolevka ovog brenda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.