Peugeot 308: Enterijer koji je podelio mišljenja

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot 308: Enterijer koji je podelio mišljenja

Peugeot je u maju predstavio novu generaciju modela 308 koji je kod ljubitelja automobila izazvao oprečne stavove. Pored dizajna spoljašnjosti, koplja se lome i oko enterijera ovog vozila.

Stilski zaokret koji je Peugeot započeo sa najnovijom generacijom svojih vozila, a naročito sa dvestaosmicom, nastavljen je i na modelu 308.

To se odnosi i na enterijer za koji dizajner Gilles Vidal, i pored nekonvencionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenja, poput izdignute instrument grupe, tvrdi da pruža bolju ergonomiju tokom vožnje. Pogledajte njegove argumente:

U unutrašnjosti nove tristaosmice, koja je znatno svedenija i ima manje komandi i dugmića nego prosečan savremeni automobil, dominira veliki 9,7 inčni ekran multimedijalnog uređaja. Većini funkcija pristupa se upravo preko ovog displeja.

Ipak, najviše kontroverzi izazvao je spušteni položaj upravljača i podigunuti brzinomer i obrtomer koje vozač, slično kao i u Peugeotu 208, posmatra preko volana, a ne kroz njega. Osim toga, kazaljka obrtomera vrti se u suprotnom smeru od one na brzinomeru.

Da li smatrate da je ovo rešenje bolje ili lošije u odnosu na standardni položaj instrumenata na komandnoj tabli?

Pročitajte više o novom Peugeotu 308.

Vozili smo Peugeot 208 1.6 eHDi Allure.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peugeot 308: Enterijer koji je podelio mišljenja

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Peugeot je u maju predstavio novu generaciju modela 308 koji je kod ljubitelja automobila izazvao oprečne stavove. Pored dizajna spoljašnjosti, koplja se lome i oko enterijera ovog vozila...Stilski zaokret koji je Peugeot započeo sa najnovijom generacijom svojih vozila, a naročito sa dvestaosmicom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.