Peugeot 208 Hybrid Air 2L koncept stiže na sajam u Parizu

Izvor: Moto.rs, 09.Sep.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot 208 Hybrid Air 2L koncept stiže na sajam u Parizu

Peugeot je najavo planove da predstavi 208 Hybrid Air 2L koncept narednog meseca na sajmu automobila u Parizu. Originalni 208 Hybrid FE koncept je prikazan prošle godine na sajmu u Ženevi a sada je Peugeot spreman da predstavi evoluciju baziranu na istom 208 modelu sa troje vrata ali sa nizom promena.

Dok je osnovni model bio mase 960kg, ova verzija >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << je lakša za 100kg usled ekstenzivnije upotrebe aluminijuma i ugljeničnih kompozita. Standardni model je opremljen trocilindarskim 1.2L Putretech benzinskim motorom koji razvija 82ks snage i petostepenom manuelnom transmisijom dok koncept koristi hibridni pogonski agregat koji nudi miks benzinskog motora i kompresovanog vazduha. Kompresovani vazduh se koristi za pogon zadnje osovine vozila. Rezervoar kompresovanog vazduha se puni kada vozač vozi sporo ili delimično razvojem energije trocilindarskog motora.

foto © Peugeot

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.