Peugeot 208 HYbrid FE

Izvor: B92, 19.Feb.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot 208 HYbrid FE

Peugeot će u saradnji sa naftnom kompanijom Total na ženevskom auto-salonu predstaviti koncept modela 208 sa hibridnim pogonom.

Koncept ima oznaku 208 HYbrid FE (Fun and Efficient) i, kao što njegovo ime govori, osmišljen je kao "ekstremno efikasan automobil sa izuzetnim performansama".

Peugeot za sada nije objavio fotografije ovog koncepta, ali je saopštio da će automobil u odnosu na standardnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 208-icu imati aerodinamička unapređenja, čime se postiže niži koeficijent otpora vazduha. Veća efiksanost u pogledu potrošnje goriva postiže se i specijalnim alu felnama i pneumaticima sa niskim otporom kotrljanja.

Osim toga, Peugeot 208 HYbrid FE biće lakši od standardne verzije za 200 kg, zahvaljujući upotrebi kompozitnih materijala i polikarbonata. U izradi ovih materijala Peugeotu je pomoć pružio partner Total, preko svojih kompanija Hutchinson i CCP Composites.

Pogonski sistem sastoji se od 1.0 litarskog trocilindričnog benzinskog motora sa EGC automatskim menjačem, elektromotora i baterije. Peugeot nije otkrio više tehničkih detalja o motorima, ali je saopštio da je koncept 208 HYbrid FE u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 8 sekundi, a da emisija CO2 kod ovog automobila iznosi samo 49 g/km.

Više informacija o Peugeotu 208 HYbrid FE očekujemo nakon njegove premijere na Sajmu automobila u Ženevi, početkom marta 2013.

Pročitajte o modelu Peugeot 208 GTi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peugeot za sajam u Ženevi najavljuje 208 HYbrid FE koncept model

Izvor: Moto.rs, 19.Feb.2013

Fotografije vozila nisu objavljene, ali kompanija naglašava da će koncept imati aerodinamički eksterijer sa mnogo manjim koeficijentom otpora vazduhu. Vozilo će takođe biti opremljeno jedinstvenim aluminijumskim felnama i pneumaticima niske otpornosti kotrljanja. Pored toga što će...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.