PSA najavio 26 novih modela

Izvor: Nacionalna klasa, 07.Apr.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSA najavio 26 novih modela

PSA/Peugeot Citroen je saopštio da će u narednih pet godina predstaviti 26 novih putničkih modela, osam komercijalnih vozila i pikap model, s ciljem da utrostruči profit i da se stabilizuje nakon što je pre dve godine dobio veliku pomoć od Vlade Francuske.

PSA planira da poveća operativni profit za 6% do 2021. godine. Kompanija je 2014. godine postavila cilj da poveća profit za 2%, a PSA je prošle godine ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << rast operativnog profita za 5%.

"Na osnovu naše finansijske rekonstrukcije, pokrenućemo globalnu proizvodnu i tehnološku ofanzivu", saopštio je direktor kompanije Karlos Tavares (Carlos Tavares).

Kompanija se oseća dovoljno samouverenom da ove godine planira isplatu dividende u iznosu od 25% profita. PSA je poslednji put isplatio dividendu svojim akcionarima 2011. godine, prenosi Blumberg (Bloomberg).

Proizvođač planira da poveća prihode za 10% do 2018. godine i za još 15% do 2012. godine. Strategijom je predviđeno da marke Peugeot, Citroen i DS svake godine predstavljanju najmanje jedan novi model.

PSA planira intenzivnije korištenje tehnologija za povezivanje eksternih uređaja sa automobilom i internetom i prezentaciju sedam plag-in hibridnih modela i pet električnih vozila u ovom periodu.

Komentatori ocenjuju da je najveći problem za PSA prevelika zavisnost grupacije od Evrope, gde je prošle godine ostvarila 62% prodaje. Prema prognozama, evropsko tržište automobila neće se u skorije vreme oporaviti do nivoa od pre finansijske krize 2008. godine.

PSA je prošle godine plasirao 2,97 miliona vozila širom sveta. Radi poređenja, Renault je prodao 8,5 miliona vozila zajedno sa svojim partnerom Nissanom, a Volkswagen je prodao skoro 10 miliona automobila u 2015. godini.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.