Ovo je novi Peugeot 308 SW FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 16:57

Ovo je novi Peugeot 308 SW FOTO/VIDEO

Duže i praktičnije izdanje novog Peugeota 308 kupcima u Evropi biće dostupno od naredne godine.

I u Peugeotu smatraju da u staroj dobroj Evropi i dalje ima mnogo kupaca koji će se umesto trendovskih crossovera/SUV-ova radije odlučiti za praktične karoserije koje su nastale na osnovi nepodignutih modela, pa su shodno tome predstavili karavansko izdanje nedavno predstavljenog Peugeota 308 nove generacije.

Nepodeljeno je mišljenje da se iza oznake 308 SW (Station >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Wagon) krije jedan od najlepših karavana sadašnjice čija se praktičnost pre svega ogleda u zapremini prtljažnog prostora koji s podignutim naslonima zadnjih sedišta može da „proguta“ 608 litara.

Bez putnika na zadnjim sedištima zapremina prtljažnika raste do 1.634 litra, a u automobil se mogu staviti predmeti koji su duži od 1,85 metara.

Pomenuti brojevi nisu rekordni u kategoriji kojoj novi 308 SW pripada, ali će sasvim sigurno biti dovoljni za većinu potreba.

Uz činjenicu da je automobil šest cm duži od prethodne generacije, u kabini će biti sasvim dovoljno mesta za sve putnike.

I Peugeot 308 SW pokreću poznati motori PSA grupe. Osnovu konvencionalne ponude čini 1,2 litarski trocilindarski turbobenzinac koji se nudi sa 110 i 130KS, s tim da se snažnija verzija nudi samo u kombinaciji s 8-stepenim automatskim menjačem, a tu je i 1,5 litarski četvorocilindarski turbodizelski motor sa 130 KS.

Odgovor na sveopštu elektrifikaciju su dve „plug in“ hibridne verzije čiji elektromotori u kombinaciji s benzinskim motorom proizvode 150 i 180KS.

Prema WLTP standardima, kapacitet baterija dovoljan je za prelazak 59 kilometara bez potrošnje benzina, piše Autoblog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.