Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUŠEVLJENI KANJONOM SUTJESKE Mladi Francuzi posetili Foču

Na proputovanju kroz Evropu, Foču je posetilo 200 Francuza u 65 automobila  marke “pežo 205″, a Turistička organizacija te opštine dočekala ih je domaćim ćevapima i koncertom rok grupe “Paranoid”.

Francuski studenti, članovi organizacije “Jurop reid”, koji putujući Evropom otkrivaju znamenitosti zemalja kroz koje prolaze, u Foču su stigli sinoć i prenoćili pod šatorima na stadionu u Donjem Polju, a već danas će biti u Budvi na Jazu.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Francuske su krenuli 30. jula i planiraju da za 23 dana obiđu 20 zemalja Evrope.

- Ne možete zamisliti koliko je putovanje našim kontinentom zanimljivo i koliko lepih stvari se može videti - rekao je Almo Dikore iz organizacije “Jurop rejd”.

Mladi Francuzi su u Foču stigli iz Hrvatske, a posebno ih je oduševio prolazak kroz nacionalni park “Sutjeska”.

- Prelepo je iskustvo prolazak kroz kanjon Sutjeske. Pejzaž nam se mnogo svidio i svi učesnici vožnje su uživali, tako da ćemo sigurno preporučiti našim prijateljima u Francuskoj da posete ovaj kraj - rekao je Bendžamin Ejdi.

Na dugački put mladi Francuzi krenuli su u vozilima nacionalne klase – u “pežou 205″ za koji su u Fracuskoj svi emotivno vezani.

Pročitajte još:

Direktor Turističke organizacije Ljeposava Đajić rekla je da sama činjenica da prolaze kroz 20 zemalja i da jednu noć provode u Foči daje dovoljan značaj fočanskoj destinaciji.

- Iako nisu mogli mnogo toga da vide, prošli su kroz Nacionalni park `Sutjeska` i nadamo se da će odneti najlepše utiske iz Foče - rekla je ona.

Francuzi su jutros nastavili “Vožnju kroz Evropu”, a pre polaska uredili su i očistili mesto gde su kampovali.
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.