NOVI ELEGANTNI LAVIĆ: Peugeot E-3008 na prvim slikama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 21:34

NOVI ELEGANTNI LAVIĆ: Peugeot E-3008 na prvim slikama (VIDEO)

Selektor automatskog menjača je premešten i nalazi se pored dugmeta za start-stop.

Peugeot je nedavno saopštio da će potpuno električni model E-3008 zvanično debitovati sledeće nedelje (12. septembra), ali kako to već biva i ovaj novitet je zahvaljujući ovim procurelim fotografijama otkriven pre planirane promocije.

Francuzi opisuju E-3008 kao "potpuno novi električni fastback-SUV" naglašavajući njegov pogonski sklop sa nultom emisijom i aerodinamičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << siluetu koja će biti mnogo aerodinamičnija u poređenju sa prethodnikom.

Očekivano, slike otkrivaju da novi E-3008 odlikuje Peugeot-ov aktuelni dizajnerski jezik, po uzoru na elemente dizajna modela 408, samo sa kraćim i uspravnijim stavom.

Još jedan zanimljiv element je dizajn točkova koji će postati novi stilski potpis za francuski brend, uz veliki masku, elegantno osvetljenje i svetla sa trostrukim kandžama.

Kompaktni SUV se bazira na novoj arhitekturi STLA Medium, predviđenoj da zameni EMP2 platformu. Biće dostupan sa tri opcije električnog pogona i nudiće domet vožnje do 700 km.

Među verzijama će se naći i ona sa pogonom na sva četiri točka i dva motora, ali se očekuje da će postavka sa jednim motorom i pogonom na dva točka činiti većinu prodaje.

Bazna verzija će imati motor sa 210KS i 343 Nm, baterije od 73 kWh i domet do 525 km. Sledi varijanta sa dužom autonomijom koja raspolaže sa 230KS i 343 Nm, a koja uz baterije od 98 kWh ima autonomiju do 700 km.

Na vrhu je verzija Dual Motor sa ukupno 320KS, a uz baterije od 73 kWh domet je do 525 km.

Peugeot je inače još ranije sa nekoliko zvaničnih slika pokazao kako izgleda panoramski i-Cockpit enterijer u novom e-3008.

Centralni deo kontrolne table je novi 21-inčni zakrivljeni panoramski ekran koji spaja digitalnu instrument tablu, head-up displej i ekran osetljiv na dodir u jednu celinu. Desna strana zakrivljenog ekrana je osetljiva na dodir i omogućava pristup infotainmentu, podešavanjima i kontrolama klime. Dodatni ekran osetljiv na dodir na centralnoj konzoli sadrži "i-Toggles" prečice sa 10 prilagodljivih mesta koje zamenjuju stare prekidače u avionskom stilu.

Peugeot je zadržao prepoznatljivi volan malog prečnika sa dva kraka, ali novi jedinica ima niz  komandi osetljivih na dodir sa funkcijom "taktilnog klika" kako bi se izbeglo slučajno rukovanje. One su kombinovane sa dve nove "tanke i elegantne" kontrole postavljene iza volana.

Visoko postavljeni centralni tunel izgleda još futurističkije nego u odlazećem Peugeotu 3008, sa dodatnim kontrolama uključujući cilindrično dugme za jačinu zvuka i električnu parkirnu kočnicu.

Ostatak kontrolne table izgleda kao evolucija trenutne teme. Ambijentalno osvetljenje u 8 boja iznad "prave aluminijumske obloge" i visokokvalitetne tkanine stvaraju vrhunski izgled novog 3008, podržavajući Peugeotov luksuzni potez.
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.