Kompanija Peugeot ukida radna mesta u fabrici u Sošou

Izvor: Moto.rs, 03.Sep.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Peugeot ukida radna mesta u fabrici u Sošou

PSA Peugeot će ukinuti 300 radnih mesta u svojoj fabrici u gradu Sošo u istočnoj Francuskoj jer želi da smanji proizvodnju ove fabrike. Zvaničnici sindikata randika ove fabrike su saopštili da će otpuštanja da počnu u novembru mesecu.

Sindikati navode da će ova otpuštanja uticati na linije za sklapanje vozila na kojima se proizvode dva Peugeot modela >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << kao i DS5 sedan, dodajući da su predstavnici radnika najavili promene koje se odnose na radnu snagu na sastanku radničkog saveta. Fabrika u mestu Sošo trenutno zapošljava 10.800 radnika. Smanjenjem broja radnika borj vozila koja dnevno proizvodi ova fabrika će se smanjiti sa 649 na 489 jedinica.

foto © inautonews.com

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.