10.11.2015 ::: Peugeot dizajnirao helikopter - da li vam se sviđa?

Izvor: AutoMagazin, 10.Nov.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10.11.2015 ::: Peugeot dizajnirao helikopter - da li vam se sviđa?

Kompanija Airbus Helicopter na aktuelnom aerosalonu u Dubaiju svetskoj javnosti je predstavila helikopter čiji dizajn potpisuke Peugeot - konkretno dizajnerski centar Peugeot Design Lab...

Naravno, to ne znači, da PSA diverzifikuje svoj proizvodni program u smeru ka letelicama. Peugeot dizajneri su učestvovali u konkursu koji je raspisala kompanija Airbus. Helikopter H160 je rezultat rada Airbusa, čiji dizajneri su razradili projekat, a finalizirali ga stručnjaci Peugeota.
>> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << />
reklama

Airbus Helicopters H160 je projekat helikoptera za 12 putnika, kojeg pogone dva motora Turbomeca Arrano. Prvi let imao je 13. juna ove godine, a do prvih kupaca će stići za tri godine. Proizvođač, Airbus Helicopters, jeste divizija grupacije Airbus, ranije poznata kao Eurocopter Group.

Automagazin.rs
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na AutoMagazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.