Možete da radite šta hoćete, ništa nećete promeniti do izbora

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 19:02

"Možete da radite šta hoćete, ništa nećete promeniti do izbora"

Uoči razgovora sa francuskim kolegom u Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o protestima u Beogradu i opoziciji.

Istakao je da niko od onih ko je bacao kamenice na policajce nema veze sa vlašću, dodavši: "Proverljivo je, vide im se lica."

"Oni koji su organizovali demonstracije i nerede računali su na slabljenje pozicije Srbije u rešavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora. Možete da uradite šta hoćete, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa nećete promeniti do izbora, ne zanima me kakvu vladu hoće tajkuni i lopovi, narod je rekao kakvu vladu hoće, i nikada neće biti u vladi mimo izbora i volje naroda", istakao je Vučić.

Izjavio je da će protiv svih demonstranata koji su prethodne dve večeri sprovodili nasilje u Beogradu i drugim gradovima Srbije biti podneti prekršajne i krivične prijave.

“Čak i pokušaji njihovog delovanja preko pojedinih pravnih insitucija u kojima na sve načine vrše pritiske na ljude, neće uroditi plodom, podnosićemo krivične i prekršajne prijave za sve koji misle da nasiljem mogu nešto da promene”, rekao je Vučić za TV Pink.

On se osvrnuo na sinoćni događaj u Novom Sadu, kada su demonstranti bacilli molotovljev koktel i baklje na Gradsku kuću i ponovio stav da su demonstranti u tom gradu uradili ono što mađarski fašisti nisu u Drugom svetskom ratu.

“Odbranićemo mi i Novi Sad i Beograd i Niš i celu slobodnu Srbiju od onih koji misle da pod okrljem noći mogu nešto da naprave”, poručio je Vučić.

Upitan kako komentariše izjave lidera SzS da se i večeras okupe, iako zbog epidemiološke situacije to nije preporučljivo, Vučić je naveo da to govori koliko im je više stalo do ličnih interesa, nego do zdravlja građana.

“Šta drugo da rade, dokoni tajkuni koji nemaju pametnija posla, kada su ostali bez skupštinske plate, hađe da probaju sada nešto na silu… Šta drugo da očekujete? Granice su zatvorene, ne mogu da putuju po metropolama, pa, hajde da pravimo haos i nered”, rekao je Vučić.

„Poručio bih građanima u Srbiji, normalnima, koji su protiv nasilja, da moramo da budemo uzdržani, da ne smemo da pokažemo nervozu. Da, kada se okupi 10-50 ljudi, kada divljaju kao 2017, da ih pustimo i pokažemo da smo drugačiji, odgovorniji i ozbiljniji“, istakao je u Parizu.

Kazao je da nije problem da se dovede 200.000 tih ljudi i pokaže razlika u brojnosti, ali da bi to napravilo katastrofalne posledice po zdravlje.

Preneo je da nikada nije imao toliko poziva i podrške građana koji žele da se suprostave nasilju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.