Zaspao za volanom

Izvor: Politika, 03.Avg.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaspao za volanom

Od našeg stalnog dopisnika

Ljubljana, 3. avgusta – „Vinovnik zaspao za volanom: mladi Srbin zbog umora zavio na suprotnu traku”. To je naslov kojim su ljubljanski mediji danas na internet sajtu preneli saopštenje policije iz Novog Mesta da je Srbin (26), vozač „opel vektre” švajcarskih registarskih tablica, prešao na suprotnu traku na delu regionalnog puta koji godinama predstavlja crnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tačku nezavršenog slovenačkog „krsta autoputeva”, i snažno udario u dva automobila sa italijanskim registarskim tablicama. U nesreći je poginula dvogodišnja ćerka vozača srpske narodnosti čiji identitet policija nije otkrila.

Nesreća se dogodila u nedelju u 4.15 sati na mestu gde se „dolenjski autoput” sužava u regionalan put iz pravca Novo Mesto ka Trebnjem. Put je uzak i nema traku za zaustavljanje. Vatrogasci su jedva iz spljeskanog metala izvadili teško ranjenu dvogodišnju devojčicu koja je bila vezana u dečijoj stolici na zadnjem sedištu „opela”. Umrla je ubrzo pošto je prevezena u bolnicu, a u nesreći je teško stradao i njen otac i šesnaestogodišnji dečak koji je bio na sedištu suvozača. U automobilu je bila i supruga vozača i sin, tri godine stariji brat poginule devojčice. Svi su državljani Srbije. Policajci koji su izvršili uviđaj otkrili su novinarima da je izazivač udesa najverovatnije zaspao za volanom, iako sa njim zbog njegovog ozbiljnog zdravstvenog stanja još nisu uspeli da obave razgovor. Saznajemo da je vozač „opela” helikopterom prebačen u ljubljanski klinički centar; lekari hitne pomoći su se pobrinuli za još pet lakše povređenih osoba. Iako su na tom delu puta veoma česte saobraćajne nesreće gde je na desetine ljudi poslednjih godina poginulo, vlasti ne žure da završe deo autoputa ka Zagrebu, iako je morao da bude okončan još 2008. godine.

S. V. M.

[objavljeno: 04/08/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.