UHVAĆENI KRIJUMČARI: Zaplenjeni dukati, sablje i ordenje na graničnom prelazu Gradina

Izvor: Telegraf.rs, 18.Nov.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHVAĆENI KRIJUMČARI: Zaplenjeni dukati, sablje i ordenje na graničnom prelazu Gradina

Dvojica državljana Bugarske, koji su putovali iz Francuske automobilom "opel zafira", pokušali su da prokrijumčare preko 500 ordenja i značaka koje potiču iz Drugog svetskog rata, sablje, bodeže i razne druge predmete

Carinici su na graničnom prelazu Gradina danas sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine antikvitetnih predmeta iz Republike Srbije.

Antikvitete su pokušali da prokrijumčare dvojica državljana Bugarske koji su putovali iz Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Bugarsku automobilom “opel zafira”.

Foto: MUP Srbije

Raznovrsni predmeti poput gotovo 2000 kovanica iz raznih perioda, preko 500 ordenja i značaka koje potiču iz Drugog svetskog rata, kao i sablje, bodeži i razni drugi predmeti.

Foto: Uprava carina

Svi antikviteti su bili spakovani u dve kartonske kutije, stavljene na oboreno zadnje sedište, bez previše truda da uopšte budu sakrivene.

Foto: Uprava carina

Putnici uhvaćeni u krijumčarenju su se carinicima pretstavili kao kolekcionari koji nisu znali da treba da prijave predmete koje nose sa sobom.

Foto: Uprava carina

Protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak tokom koga će biti utvrđeno da li su predmeti originalni, iz kog perioda potiču i sa kojom namerom su krijumčaren.

Foto: Uprava carina

(G. P.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Bugari švercovali antikvitete

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2014, 16:38

DIMITROVGRAD – Carinici su na graničnom prelazu Gradina, 18. novembra 2014. godine, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine antikvitetnih predmeta iz Republike Srbije. Antikvitete su pokušali da prokrijumčare dvojica državlјana Bugarske koji su putovali iz Francuske u Bugarsku...Raznovrsni...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.