Skoplje: Ubistva u roku od 10 min.

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Ubistva u roku od 10 min.

Skoplje -- Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dve lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta, saopšteno je danas.

Ubistva su se desila u četvrtak, 12. aprila nešto posle 20 sati, a pucano iz tri oružja, rekli su novinarima predstavnici MUP-a.

Istraga je utvrdila da je na žrtve pucano iz tri automatska oružja, što navodi da se radi o tri ili više izvršilaca, kazali su predstavnici MUP-a na konferenciji za novinare, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodeći da je slučaj prijavljen na telefonski broj 192 u 22.15 sati, ali ne kao ubistvo.

Kako je rečeno, u prvom javljanju policiji je saopšteno da su viđena tela pet osoba u blizini jezera i da policija treba da proveri da li se radi o pijanim ljudima, ili im je potrebna pomoć.

U sledećem pozivu, 15 minuta kasnije, trojica pecaroša su javili da su pronašli tela mladića i da se radi o ubistvu, nakon čega je vrlo brzo policija stigla na mesto zločina.

Prema rekonstrukciji zločina, koju je uradila istraga, ubijeni mladići su se najverovatnije spremali da odu, jer pozicija na kojoj su nađeni je daleko od vode, a auto im je bio u poziciji za odlazak.

Ova pretpostavka MUP-a potvrđuje i to da je oprema za pecanje pronađena blizu njihovih tela.

Automobil pete žrtve, 45-godišnjeg stanovnika sela Čreševo, pronađen je oko 100 metara od tela četiri mladića, i imao je otvoren prtljažnik, pa se pretpostavlja da se i on spremao za odlazak.

U MUP-u su rekli da je poznati svi podaci o automobilu "opel omega", koji je pronađen na desetak kilometara od mesto zločina, kao i o "mercedesu" čije su registraske tablice korišcnje na crveni "opel". U "opelu" su, kako je navedeno, pronađeni određeni tragovi koji su na analizi.

Što se tiče pomoći koju su ponudile pojedine strane obaveštajne službe za rasvetljavanje ovog zločina, iz MUP-a kažu da je ona za sada samo deklarativna.

U MUP-u su rekli i da je, zbog protesta koji su povodom tog zločina organizovani u ponedeljak u Skoplju, podneto 14 krivičnih prijava protiv učesnika tih skupova.

Na snimcima traže ubice

Za pronalaženje izvršioca petostrukog ubistva prošle nedelje kod veštačkog jezera u selu Smiljkovci, kod Skoplja, biće korišćeni i snimci sigurnosnih kamera.

Kako danas objavljuje list "Dnevnik", MUP je zaplenio desetine snimaka kamera koje su postavljene u Skoplju i na kojima će tražiti da li su, pre i posle ubistva, "ulovljene" ubice za koje se pretpostavlja da su koristile tamno crveni automobil "opel omega".

List navodi da su snimci uzeti iz sigurnosnih kamera sa benzinskih pumpi, iz prodavnica, pošta, banaka, ali i iz uličnih kamera koje su postavljene duže vreme, ali nisu u upotrebi, jer je početak njihovg korišćenja najavljen za 7. maj, kada je Dan policije.

Obezbeđen je veliki broj snimaka, ali zasad ne možemo otkrivati detalje u vezi ovoga, izjavio je za Dnevnik portparol MUP-a Ivo Kotevski.

Kako list saznaje iz svojih izvora, istražni organi su kreirali više scenarija za eventualne rute kojima su se kretale ubice i snimci se proveravaju, ali će za taj posao biti potrebno nekoliko dana.

Glavni adut su, kako navodi list, snimci sa benzinskih pumpi, ali nema potvrde da li se na njima jasno vidi vozilo koje je pronađeno desetak kilometara od mesta ubistva i za koje se pretpostavlja da su ga počinioci koristili.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonci kamerama love ubice iz crvenog opela

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2012

SKOPLJE - Za pronalaženje izvršioca petostrukog ubistva prošle nedelje kod veštačkog jezera u selu Smiljkovci, kod Skoplja, biće korišćeni i snimci sigurnosnih kamera...Kako objavljuje list Dnevnik, MUP je zaplenio na desetine snimaka kamera koje su postavljene u Skoplju i na kojima će tražiti...

Nastavak na Glas javnosti...

Skoplje: Provjeravaju se snimci bezbjednosnih kamera

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2012

SKOPLJE - Za pronalaženje izvršioca petostrukog ubistva prošle nedjelje kod vještačkog jezera u selu Smiljkovci, kod Skoplja, biće korišćeni i snimci sigurnosnih kamera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ubistva na dve lokacije, najmanje tri izvršilaca

Izvor: Studio B, 20.Apr.2012

Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dve lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta..Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dve lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta, u četvrtak...

Nastavak na Studio B...

MUP Makedonije: Tri ili više izvršilaca na dve lokacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2012

SKOPLJE -..Petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, prošle sedmice, izvršeno je na dve lokacije oko jezera, u roku od pet do 10 minuta, u četvrtak nešto posle 20 sati, a pucano iz tri oružja, rekli su danas novinarima predstavnici MUP-a...Istraga je utvrdila da je na žrtve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.