Skoplje: Poternica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo, 10 pušteno

Izvor: S media, 03.Maj.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Poternica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo, 10 pušteno

MUP Makeodnije danas je raspisao centralnu i međunarodnu poternicu Interpola za dvojicom osumnjičenih za ubistvo petorice muškaraca kod Smiljkovskog jezera 12 aprila, a na slobodu je pušteno 10 lica koji su bili privedeni u akciji Monstrum.

Protiv Alil Demiri (27) i Afrim Ismailović (32) podnesene su krivične prijave za terorizam i oni su zajedno sa Agimom Ismailovićem (33) osumnjičeni da su počinioci ubistva. Kako je saopštila ministarka unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Gordana Jankulovska na jučerašnjoj pres konferenciji, dvojica od uhapšneih, Fejzi Aziri i Rami Sejdi pomagli su dvojici osumnjičenih bekstvo preko granice, prema Kosovu.

Pogledajte: Ovo je "Opel" koji je bio na mestu masakra

Makedonija u šoku: Pronađena mrtva četiri mladića i sredovečni čovek (VIDEO)

Makedonija: Zapaljena kuća Albanca

Istražni sudija im je odredio 30- dnevni pritvor koji će biti aktiviran čim budu privedeni. Po 30 dana pritvora dobili su i Agim Ismailović, kao i pomagači Aziri i Fejzi i još cetvorica od privedenih kod kojih je pronađeno oružje. Kućni pritvor je određen za Ferudu Bilali (60) zbog njenog zdravstvenog stanja, u čijoj kući je pronađena velika količina oružja, municije i drugog materijala.

Nakon 48-časovnog pritvora za proveru njihovog alibija, na slobodu su puštena ostala 10- torica koji su bili provedeni u akciji Monstrum. Kako je saopštio Osnovni sud Skoplje, javni tužilac nije podneo zahtev za istragu protiv njih.

Makedonski MUP objavio je danas imena i fotografije petorice osumnjičenih da su direktni izvršioci ubistva. Opširnije OVDE

(Tanjug)

Foto: plusinfo.mk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.