Šestoro povređenih u direktnom sudaru

Izvor: Politika, 18.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro povređenih u direktnom sudaru

Do nesreće je došlo kada je vozač „opel korse” crvene boje iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u belu „opel astru karavan”

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče oko 6.40 časova u Ulici patrijarha Dimitrija, na skretanju za Varešku ulicu na starom rakovičkom putu u Beogradu teže je povređena jedna, a lakše pet osoba. U direktnom sudaru crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „opel korse” i „opel astre karavan” teško je povređen Miroslav Petrović, koji je zadobio prelom osmog rebra i leve lopatice.

Svi povređeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u beogradski Urgentni centar gde im je ukazana odgovarajuća lekarska pomoć. Petoro lakše povređenih je pušteno kućama. Teže povređeni Petrović zadržan je na bolničkom lečenju i nije životno ugrožen.

Do nesreće je, prema rečima očevidaca, došlo kada je vozač „opel korse” crvene boje, beogradske registracije 666-142, iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u belu „opel astru karavan”, beogradskih registarskih oznaka 665-892. U direktnom sudaru skoro potpuno je smrskan prednji deo „opel korse”, dok je drugi automobil takođe s prednje strane dosta oštećen.

Na ova dva automobila koja su učestvovala u nesreći naletelo je još jedno vozilo na kojem je pričinjena manja materijalna šteta.

Kako navode očevici ove saobraćajne nesreće, vozač „opel korse” bio je sam u automobilu i, kako kažu, „sreća je da nije teže povređen”.

– Vozač „opel korse” je izašao sam iz vozila držeći flašu vode u ruci. U drugom automobilu nalazilo pet osoba od kojih su dve teže povređene. Sudar je bio strahovit. „Opel korsa” je u velikoj brzini prešla na suprotnu stranu kolovoza i direktno udarila u „opel astru”. Samo pukom srećom u sudaru nije bilo poginulih – navode očevici događaja.

Doktor Nada Macura iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć izjavila je agenciji Tanjug da su na mesto saobraćajne nesreće izašle tri ekipe Hitne pomoći, koje su na reanimaciju prebacile dve teško povređene osobe.

Na mesto događaja ubrzo je izašla policijska uviđajna ekipa i vatrogasci iz brigade u Rakovici, koji su protivpožarnom penom poprskali vozila i osobe koje su učestvovale u nesreći da ne bi došlo do zapaljenja.

– Munjevito su reagovali policija, Hitna pomoć i vatrogasci koji su se za samo nekoliko trenutaka „stvorili” na mestu nesreće. Zahvaljujući njima nije došlo do težih posledica ove nesreće – napominju očevici.

D. S. V.

[objavljeno: 19.05.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.