Izvor: RTS, 28.Jul.2021, 16:58

Segedin, državljanin Srbije u “opel astri“ pokušao da prokrijumčari devet ilegalnih migranata

Pripadnici granične policije kapetanije Županije Čongrad-Čanad, na području Segedina zaustavili su jutros "opel astru" srpskih registarskih oznaka.
Osim vozača sa srpskim pasošem, u automobilu je bilo još devet saputnika koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj. Oni su se pred policajcima izjasnili da su Sirijci.

Policijska patrola je ispratila migrante do ograde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mađarsko-srpskoj granici.
U međuvremenu, policijski službenici su na graničnom prelazu Reske uhapsili još dvojicu državljana Srbije za koje se sumnja da su pomagali vozaču "opela" u krijumčarenju ilegalnih migranata.
Protiv trojice državljana Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.
Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina.
Za organizatore takvih dela mađarsko zakonodavstvo predviđa zatvorske kazne od 10 do 20 godina lišenja slobode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.