Red Dot nagrada:Opel Flextreme GT/E

Izvor: B92, 26.Nov.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Red Dot nagrada:Opel Flextreme GT/E

Konceptualni automobil Opel Flextreme GT/E dobio je priznanje od strane međunarodnog žirija za dizajn i osvojio nagradu Red Dot na ceremoniji koja je održana u Singapuru.



Sa preko 12.000 prijava iz 60 zemalja, Red Dot spada među najpriznatije nagrade za dizajn u svetu. U Singapuru je bila dodeljena za najbolji dizajn konceptualnog vozila. Ova nagrada se dodeljuje konceptualnim automobilima od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnog žirija i to prema kategorijama: inovacija, funkcionalnost i kvalitet.

Šest drugih Opelovih modela – nova Astra, Insignia, Flextreme koncept iz 2007. godine, Opel GT, Astra GTC i Astra G iz 1998. godine – već je doživelo da ih objave u godišnjaku Red Dot dizajnerskog takmičenja.

"Veliki broj kvalitetnih prijava je omogućio da ovo takmičenje predstavlja veliki izazov i prema tome, osvajanje nagrade Red Dot je izvanredan uspeh”, rekao je Ken Ku (Ken Koo), predsednik Red Dot nagrade za dizajn za region Azije.

Koncept Opel Flextreme GT/E osmišljen je u evropskom centru za dizajn u Riselhajmu, a doživeo je premijeru u martu 2010. godine na Salonu u Ženevi.

"Primiti nagradu od tako prestižne organizacije u potpunosti potvrđuje da je Opel još jednom na pravom putu pružajući smeo i dinamičan stil, prilagodljivost i umetničku inovaciju”, rekao je Mark Adams, potpredsednik odeljenja za dizajn pri Opelu/Voksholu.

Pročitajte više o konceptu Opel Flextreme GT/E

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.