Premijera 2015 Opel Adam Rocks modela, urbani kompaktni crossover

Izvor: Moto.rs, 03.Sep.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera 2015 Opel Adam Rocks modela, urbani kompaktni crossover

Adam familija vozila raste: ovaj maleni gradski automobil je dobio novu verziju u vidu Opel Adam Rocks modela. Reč je o urbanom kompaktnom crossover modelu koji otvara ovaj segment tržišta.

Dizajneri kompanije Opel su razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i materijale za sedišta što čini ovaj model unikatnim u segmentu kojem pripada. Najnoviji član Opelove urbane familije pokreće novi 1.0 ECOTEC turbo >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << motor sa direktnim ubrizgavanjem.

Ovaj motor je usaglašen sa Euro 6 specifikacijama po pitanju emisija štetnih gasova i podiže standarde kada je reč o trocilindarskim motorima po pitanju niske buke i vibracija kao i superiornom komforu.

Liniju motora ovog modela pored novog motora čine i poznati atmosferski 1.2 i 1.4L benzinski motori koji isporučuju 70 odnosno 100ks snage. Sa druge strane, 1.0L ECOTEC motor isporučuje 90ks snage iz tri cilindra u osnovnoj verziji dok pojačana verzija iste zapremine razvija 115ks snage.

Četvorocilindarski motori su upareni sa petostepenom transmisijom, dok 1.0L Turbo trocilindarski motor je uparen sa novom petostepenom kompaktnom manuelnom transmisijom.

Maksimalna brzina jedinice sa 90ks snage je 180km/h, dok verzija sa 115ks može da razvije 196km/h. Za ubrzavanje od 0 do 100km/h potrebno je 11.9 sekundi kod verzije sa 90ks snage odnosno 9.9ks kod snažnije verzije. Obe verzije isporučuju snažan obrtni momenat od 170Nm već pri 1800 o/min.

Potpuno aluminijumski motor karakterišu vrhunske tehnologije kao što je direktno ubrizgavanje pod visokim pritiskom, kontinualno varijabilni sistem otvaranja ventila, vodena pumpa koja se može isključivati i single scroll turbopunjač.

Uprkos pristojnim performansama, 1.0 ECOTEC motor sa direktnim ubrizgavanjem troši svega 4.5L/100km u verziji sa 90ks snage dok 115ks verzija troši 5.1L/100km.

foto © Opel

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Premijera 2015 Opel Adam Rocks modela sa potpuno novim 1.0 ECOTEC turbo motorom

Izvor: Moto.rs, 03.Sep.2014

Adam familija vozila raste: ovaj maleni gradski automobil je dobio novu verziju u vidu Opel Adam Rocks modela. Reč je o urbanom kompaktnom crossover modelu koji otvara ovaj segment tržišta...Dizajneri kompanije Opel su razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i materijale za sedišta što čini ovaj...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.