Oživljavanje: Opel  Omega

Izvor: B92, 24.Jul.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživljavanje: Opel Omega

Bivši direktor Opela, Friedrich Stracke, svojevremeno je otkrio informaciju da kompanija radi na razvoju luksuznog modela. Novi detalji polako stižu.

Prema saznanjima magazina AutoNews.de, Opel razvija novu luksuznu limuzinu koja bi trebalo da na tržište vrati nekada veoma popularno ime “Omega”.

Nova Omega imaće svoje korene u američkom modelu Cadillac XTS i trebalo bi da se na tržištu pojavi krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2013. godine.

Najverovatnija pogonska jedinica koja će se naći pod haubom nove Omege je 3,6-litarski V6 benzinac koji je u stanju da razvije 308ks i 358Nm obrtnog momenta.

Nemački magazin takođe navodi mogućnost ugrađivanja 2,8-litarskog V6 benzinca snage 321ks kao i neizbežnog 2,0 dizelaša snage 195ks. Pogon na svim točkovima naći će se na spisku dodatne opreme.

Imajući u vidu da je novi model zasnovan na Cadillacu, kao i Opelov uzbudljivi dizajnerski trend, biće zanimljivo videti finalni proizvod, odnosno, da li će Omega biti konkurent Peugeotu 508, Renaultu Latitude ili će se ustremiti prema premijum proizvođačima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.