Izvor: B92, 19.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel u poseti Zastavi

Kragujevac -- Tehnički tim kompanije Opel boravi u fabrici Zastava automobili, gde sa predstavnicima poslovodstva utvrđuju dinamiku nabavke i montažu opreme za proizvodnju Opel astre.

Kako B92 saznaje početak probne proizvodnje ovog modela planiran je za kraj novembra ili početak decembra. Ugovor koji su potpisali Zastava automobili i nemački Opel predviđa proizvodnju modela Opel astra iz tzv. CKD stanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno sklapanje vozila. Na pripremama za početak tog posla, ovih dana zajednički rade Zastavini i opelovi tehnički timovi.

Prioritet je nabavka i montiranje opreme za proizvodnju.

Vrednost nove opreme koja će stići u Zastavu procenjuje se na nekoliko miliona evra.

Od ukupno šest mašina za automatsko bojenje u pogonu Lakirnica, dve su već osposobljene.

Preostaje da se i instalira oprema u pogonu karoserije i montaže.

U prvoj godini planirana je proizvodnja pet hiljada Opel astri, a u naredne dve do tri godine očekuje se da sa montažnih traka silazi i do 10 hiljada vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.