Opel predstavio novi Combo Life u Srbiji (FOTO)

Izvor: B92, 23.Jun.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel predstavio novi Combo Life u Srbiji (FOTO)

U Beogradu je u održana srpska pretpremijera nove generacije Opelovog putničkog vana Combo Life, trećeg po redu modela nemačke marke koji je razvijen u okviru PSA grupacije.

Opel Combo Life jedan je od 3 srodna modela PSA grupacije bazirana na zajedničkoj mehaničkoj platformi - preostala dva su Citroen Berlingo Multispace i Peugeot Rifter - koji su imali svetsku premijeru početkom godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osim iste mehaničke platforme i motorizacije, tri vana poseduju i neke slične stilske detalje, a Opelov model ima specifične dizajnerske karakteristike tipične za novu generaciju vozila ovog brenda.

Iako je Combo Life predstavnik pete generacije lakih teretnih i multifunkcionalnih Combo vozila, koje je Opel počeo da proizvodi pre više od 30 godina, ovaj je prvi koji je projektovan kao putnički automobil.

Automobil ima mnoštvo visokotehnoloških funkcija, a pre svega one koje se odnose na bezbednost putnika: upozorenje na sudar sa vozilom ispred sa prepoznavanjem pešaka, automatsko kočenje u hitnim situacijama, upozorenje na pospanost vozača, pomoć za ostanak vozila u saobraćajnoj traci.

Tu su još i automatski tempomat, čitač saobraćajnih znakova, upozorenje na druge automobile u mrtvom uglu...

Combo Life je opremljen i Opelovim "krilastim" LED svetlima za dnevnu vožnju, a automobil se proizvodi u dve dužine - standardnoj (4,40 m) i produženoj (4,75 m).

Manja verzija ima mesta za 5 putnika, dok se duži model može naručiti u opcijama sa 5 ili 7 sedišta (raspoređenih u 3 reda).

Minimalni kapacitet prtljažnika je 597 litara, u kraćoj verziji vozila, a 850 litara u dužoj (u konfiguraciji sa 5 sedišta).

Velika zapremina prtljažnog prostora pruža dodatni osećaj komfora tokom dugih putovanja. Još jedna od prednosti su dvoja klizna vrata koja omogućavaju lakši pristup putničkoj kabini.

U enterijeru zatičemo centralno postavljeni 8 inčni ekran multimedijalnog sistema, koji poput tableta dominira na vrhu centralne konzole.

Sistem je opremljen Apple CarPlay i Android Auto funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima.

Pored toga, na raspolaganju su bežični punjač pametnog telefona, 230-voltna utičnica i USB priključci.

U ponudi će se naći paleta benzinskih i dizel motora (za sada nisu precizirani detalji), uparenih sa petobrzinskim ili šestobrzinskim manuelnim menjačem, ili opcionim osmostepenim automatikom, koji će biti dostupan u nekim verzijama ovog modela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.