Opel predstavio Astru Sport Tourer sa 200 konja

Izvor: Autoportal.rs, 12.Sep.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel predstavio Astru "Sport Tourer" sa 200 konja

Nemački proizvođač koji je stalno u senci VW i Audi kompanija svoju sreću traži u saradnji sa kompanijama preko bare ali ne zaboravljaju ni "domaću" publiku pa će na sajmu u Frankfurtu predstaviti svoj novi sportki karavan.

Opel je odabrao sajam automobila u Frankfurtu kao mesto gde će predstaviti novu "Astru" u hečbek varijanti ali i karavan verziju sa oznakom "Sport Tourer". Ciljna grupa ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << automobila jesu porodice sa više članova koje često putuju a u isto vreme imaju vozače koji vole da osete snagu na putu.

Stoga se ispod haube nalaze agregati od 1.0 do 1.6 litara. To znači snagu od 95 do 200 konja. Naravno da je najpopularniji i najtraženiji 1.6 ECOTEC turbo agregat sa direktnim ubrizgavanjem, novi motor iz Opel-a, koji daje 200 konja snage uz maksimalni obrtni momenat od 300Nm.

Ono po čemu se još ova varijanta razlikuje od običnog karavana jeste povećani tovarni prostor i to za 80 litara. Kada se obore zadnja sedišta zapremina prtljažnika iznosi 1 630 litara. Bolju udobnost za putnike obezbediće 26mm više prostora za glavu za one koji se voze napred, odnosno 28mm za one koji se voze na zadnjoj klupi.

Kako bi imao manju potrošnju ali i bolje ubrzanje "Sport Tourer" je izgubio 200 kilograma i sada teži, sa vozačem prosečne težine, 1 263 kilograma. Još jedna izmena jeste da se zadnja sedišta mogu sklopiti u odnosu 40/20/40.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.