Opel otkriva šta će biti sa Corsom

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 13:46

Opel otkriva šta će biti sa Corsom

Ime Corsa će doživeti još najmanje jednu generaciju.

Aktuelna Corsa trebalo je da bude poslednji model brenda Opel pod kapom General Motorsa, a onda je stigao Stellantis. Novi šef je uveo nova pravila, a Corsa je tada preuzela osnovu ostalih sestrinskih modela iz koncerna.

Sada saznajemo šta će se dogoditi u budućnosti. Za razliku od, na primer, Ford Fieste, a verovatno i VW Pola, ime Corsa će doživeti još najmanje jednu generaciju.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potvrdio šef dizajna Mark Adams. Promovišući redizajniranu Corsu, on je izjavio za Autocar da će potpuno nova generacija stići tokom ove decenije, ali kao isključivo električni model.

A takva budućnost se može pripisati upravo podeli troškova među kompanijama u okviru koncerna.

Corsa, Peugeot 208, Citroen C3 i Lancia Ypsilon su imena koja će predstavljati potkompaktne modele sa istom tehnologijom, ali različitim dizajnom. Gotovo sigurno će im se pridružiti bar jedan Fiatov model, i to verovatno onaj koji će se praviti u Kragujevcu od naredene godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opel otkriva šta će biti sa Corsom

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2023

Ime Corsa će doživeti još najmanje jednu generaciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.