Opel nastavlja sa elektrifikacijom: Movano na struju debituje 2021.

Izvor: B92, 10.Sep.2020, 15:32

Opel nastavlja sa elektrifikacijom: Movano na struju debituje 2021.

Opel će od 2021. godine u svom asortimanu lakih komercijalnih vozila nuditi električnu verziju svakog modela.

Opel nastavlja svoju električnu ofanzivu. Tokom konferencije o SHIFT mobilnosti u Berlinu, Opelov izvršni direktor Michael Lošeler najavio je da će kompanija već sledeće godine lansirati električnu verziju multifunkcionalnog modela Movano.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Tako ćemo od 2021. godine u našem asortimanu lakih komercijalnih vozila nuditi električnu verziju svakog modela", rekao je Lošeler.

Elektrifikovana verzija Opel Comba takođe će se naći u prodaji od sledeće godine. A novi Opel Vivaro-e biće isporučen prvim kupcima već sledećeg meseca.

"Elektrifikacija je posebno važna u segmentu lakih komercijalnih vozila", rekao je Lošeler.

Opel takođe nastavlja sistematsku elektrifikaciju svog asortimana putničkih automobila.

Corsa-e i Grandland X Plug-In Hybrid na tržištu su od prvog kvartala 2020.

Porodični Zafira-e Life kombi će u bliskoj budućnosti uslediti kao čisto električna verzija. A potpuno nova Mokka, koja predstavlja budući dizajn Opelove marke kao nijedno drugo vozilo, takođe će biti dostupna u potpuno električnoj verziji.

Elektrifikovane verzije Opel Combo Life i potpuno nove Opel Astre stižu takođe sledeće godine.

Najava električnog Movana označava sledeći korak Opelovog napora u električnoj mobilnosti i smanjenju emisije CO2.

Zajedno sa PSA grupom, Totalom i kompanijom Saft, Opel je potpisao ugovor za stvaranje zajedničkog preduzeća "Automotive Cells Company"“.

Ovim partnerstvom, tri strane su formirale novog "igrača" u razvoju i proizvodnji baterija visokih performansi za automobilsku industriju od 2023. godine.

Razvojni centri u Bordou i u Nersaku (Francuska) već su započeli razvoj novih litijum-jonskih tehnologija visokih performansi. Na kraju ove faze istraživanja i razvoja planirano je pokretanje proizvodnje u dve "gigafabrike", u Duvrinu (Francuska) i Kajzerslauternu (Nemačka).

Pored toga, proizvođač automobila sa sedištem u Riselshajmu već je instalirao 350 punjača za svoju rastuću flotu električnih vozila u svom matičnom gradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.