Opel nastavlja elektrifikaciju eCorsom

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel nastavlja elektrifikaciju eCorsom

Nemački proizvođač saopštio je da će buduća Corsa na struju, koja će početi da se proizvodi 2020, nositi oznaku eCorsa.

Električni automobil koji će biti postavljen na PSA mehaničku platformu stići će na tržište godinu dana nakon Corse opremljene motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Opel eCorsa izrađivaće se u Saragosi, u Španiji, i biće prvi novi model nemačkog proizvođača sa PSA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mehanikom nastao u periodu nakon što je francuski auto-gigant 2017. postao vlasnik brendova Opel i Vauxhall.

"Usklađivanje mehanike i pogona sa PSA znatno će smanjiti troškove razvoja i složenost proizvodnje, čime će se postići sinergijski efekat i dati doprinos ukupnoj profitabilnosti grupacije", kazao je tim povodom šef brenda Opel, Mihael Lošeler za AutoExpress.

Mehanička plaforma o kojoj je reč ima oznaku CMP i na njoj je baziran Peugeot 208. Podvarijanta koju će koristiti eCorsa, nazvana e-CMP, biće osnova za četiri PSA elektroautomobila do 2021. godine.

Jedan od njih biće električni model premijum marke DS koji će imati premijeru na sajmu automobila u Parizu, u oktobru, dok će se drugi proizvoditi pod značkom Citroena. Uz eCorsu, četvrti model na struju biće novi Peugeot 208, koji će takođe dobiti svoju elektro verziju.

Kada je reč o brendovima Opel/Vauxhall, najavljeno je da će svaki model iz game ovih automobilskih marki do 2024. imati svoju električnu varijantu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.