Opel beži iz Rusije

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel beži iz Rusije

Američki proizvođač automobila Dženeral motors odlučio je da polovinom godine prekine proizvodnju automobila marke "opel" u svojoj fabrici u Sankt Peterburgu.

Fabrika u Sankt Peterburgu će biti konzervirana, a ove godine će takođe biti prekinuto ugovorno sklapanje automobila te marke u objektima grupe GAZ u Nižnjem Novogorodu, preneo je Interfaks.

Planovi ove kompanije će takođe pogoditi i prodaju "opela" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Rusiji. "Opel" će u potpunosti napustiti rusko tržište do kraja decembra 2015. godine, a prestaće i prodaja većine modela "ševroleta", navodi se u saopštenju.

Dženeral motors će se fokusirati na premijum segment ruskog tržišta pomoću vozila "kadilak" i legendarnih američkih modela "ševroleta", kao što su "korveta", "kamaro" i "tahoe".

Kako je ranije objavljeno, prodaja novih putničkih automobila u Rusiji u februaru ove godine smanjena je 37,9 odsto, na 128.298 vozila, u poređenju sa 205.526 automobila u februaru 2014. godine.

Pad tržišta automobila je ubrzan, u januaru je smanjenje iznosilo 24,4 odsto, a za prva dva meseca ove godine prodaja novih automobila je opala 32,1 odsto, na 243.826 jedinica.

"Automobilsko tržište ulazi u fazu oštrog usporavanja i u februaru je bio samo početak tog usporavanja. Svi se slažu da će narednih nekoliko meseci biti veoma teški i da prodaja još nije dostigla dno. Dobre makroekonomske vesti, kao što su stabilizacija rublje, daju nadu u poboljšanje situacije u dugoročnoj perspektivi. Međutim, do tada učesnici na tržištu će morati da se naoružaju strpljenjem i izdržljivošću", rekao je pre nekoliko dana predsednik Komiteta proizvođača automobila Asocijacije evropskog biznisa Jorg Šrajber.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opel odlazi sa ruskog tržišta

Izvor: Capital.ba, 19.Mar.2015, 07:45

MOSKVA, Američki proizvođač automobila Dženeral motors (General Motors, GM) odlučio je da polovinom ove godine prekine proizvodnju automobila marke „opel“ u svojoj fabrici u Sankt Peterburgu, saopštio je koncern. Fabrika u Sankt Peterburgu će biti konzervirana, a tokom ove godine će takođe...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.