Opel Insigniji 5 zvezdica na EuroNCAP testu

Izvor: B92, 06.Jul.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Insigniji 5 zvezdica na EuroNCAP testu

U svom najnovijem ocenjivanju nivoa bezbednosti, EuroNCAP je Insigniju Grand Sport i Insigniju Sports Tourer nagradio sa maksimalnih pet zvezdica.

Nova Insignia postigla je visoke ocene u svakoj od ocenjivanih kategorija – zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i bezbednosnim sistemima asistencije.

Komentarišući performanse nove Insignije na "kreš" testu, Euro NCAP je posebno pohvalio dva inovativna bezbednosna sistema.

Reč je o potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novoj aktivnoj haubi, koja se u slučaju udarca u prepreku podiže za nekoliko milisekundi, povećavajući distancu u odnosu na motor, što pešacima nudi dodatnu zaštitu.

Osim toga, sistem automatskog kočenja u slučaju krajnje nužde, koji može da detektuje pešake i ostala vozila i pri velikim brzinama na autoputu pokazao je dobre performanse, izbegavši ili ublaživši posledice eventualnog saobraćajnog incidenta, kažu u EuroNCAP-u.

Pogledajte snimak "kreš" test Opel Insignije:
Pogledaj vesti o: Opel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.