Opel Astra proglašena za Automobil godine 2016.“

Izvor: Autoportal.rs, 02.Mar.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel "Astra" proglašena za "Automobil godine 2016.“

Jedan od omiljenih modela među domaćim vozačima dobio je najnoviju generaciju koja je odmah odnela nagradu za "Automobil godine 2016." Prestižno priznanje od vodećih automobilskih novinara uručeno je na Salonu automobila u Ženevi.

Nova Opel Astra je „Automobil godine 2016.“, što znači da je osvajač jednog od najrenomiranijih priznanja u automobilskoj industriji! Žiri sastavljen od 58 eminentnih automobilskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << novinara iz 22 evropske zemlje je nagradio Astru sa ukupno of 309 poena naspram 294 za Volvo XC90 i 202 za Mazdu MX-5.

Astra je izašla kao pobednik među sedam „COTY“ finalista. Više od 40 novih modela automobila, od sportskih roudstera do premijum limuzina i SUV-a, našlo se među prvobitnim kandidatima. „Nova Astra predstavlja početak nove ere u Opelu, a pobeda u ovogodišnjem izboru za automobil godine pokazuje da smo na pravom putu“, rekao je dr Karl-Tomas Nojman. „Čast nam je da primimo ovako prestižnu nagradu od vodećih automobilskih novinara.”

Obe varijante osvajača titule, i hečbek i Sports Tourer karavan, bazirani su na potpuno novoj lakoj arhitekturi. Snagu ekskluzivno isporučuju benzinski i dizel motori poslednje generacije. Integracija pametnih mobilnih telefona i revolucionaran sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije, Opel OnStar, obezbeđuje najmoderniju moguću povezanost. Astra takođe nastavlja Opelovu tradiciju uvođenja sistema i tehnologija, koje su ranije bile dostupne isključivo u višim segmentima automobila, u C segment vozila, poput IntelliLux LED matričnih svetala.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.