Opel Ampera stigla u Ženevu

Izvor: B92, 02.Mar.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Ampera stigla u Ženevu

Prvi prototip Opel Ampere bio je uspešan na svojoj debitantskoj vožnji od Riselhajma do ženevskog salona. Poslednju deonicu puta dugog 500 km vozio je generalni direktor Opela Nick Reilly kako bi se lično uverio u kvalitet i pouzdanost Opelovog električnog vozila.



Pre samog početka vožnje, 16 kWh litijum-jonska baterija napunjena je na novoj stanici u Opelovoj centrali.

Gherardo Corsini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor za implementaciju električnih vozila, bio je prvi za volanom vozeći isključivo na struju iz baterije automobila.

Nakon 60km blizu Hajdelberga, generator je počeo da snabdeva Amperin motor strujom kako bi vožnja mogla da traje i nakon pređenih 60km. U Ženevi je Ampera priključena na strujni priključak i napunjena.

"Kako 80 odsto vozača u normalnim svakodnevnim aktivnostima prelazi manje od 60km, može se reći da je uključivanje generatora pre izuzetak nego pravilo prilikom vožnje. Naravno, cilj nam je da Ampera može da pređe i znatno duže relacije bez ikakvih poteškoća”, izjavio je Nick Reilly nakon što je stigao u Ženevu.

"Pozitivni rezultati naše prve vožnje na ovako dugoj relaciji dokazuju da sve teče po planu i da možemo očekivati da proizvodnja krene sledeće godine kako je i planirano. Danas sa ponosom predstavljamo proizvodni prototip naše Ampere.”

Električni motor snage 111 kW/150 hp postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9 sekundi i dostiže brzinu od 161 km/h.

Vožnju su pratili i Opelovi blogeri koji su izveštavali uživo sa lica mesta ( Opel blog i Twitter ).

Pročitajte prikaz Opel Ampere sa prošlogodišnjeg Salona u Ženevi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

02.03.2010 ::: Opel CEO, Nick Reilly, dovezao Amperu na ženevski salon

Izvor: AutoMagazin, 02.Mar.2010

Prvi prototip Opel Ampere uspešan na svojoj debitantskoj vožnji od Rüsselsheim-a do ženevskog salona. Poslednju deonicu puta vozio je CEO Opela Nick Reilly kako bi se Iično uverio u kvalitet i pouzdanost Opelovog električnog vozila sa produženim dometom..

Nastavak na AutoMagazin...

Amperu testirali Opelovo direktori u preko 500 km dugoj vožnji do Ženeve

Izvor: AutoBrief.com, 02.Mar.2010

Prvi prototip "Opel" Ampere bio je uspešan na svojoj debitantskoj vožnji od R&uuml;sselsheim-a do ženevskog salona. Poslednju deonicu puta vozio je CEO "Opela" Nick Reilly  kako bi se lično uverio u ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.