Nova Corsa stiže u prodajne salone FOTO

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Corsa stiže u prodajne salone FOTO

Šesta generacija Opel Corse prvo je počela da se prodaje u Nemačkoj, po ceni od 13.990 evra.

Nova Corsa imala je svetsku premijera na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, u septembru, a po prvi put ovaj model će se prodavati i u verziji sa električnim pogonom.

Kada je reč o dizajnu, nova generacija Corse ima nešto drugačije proporcije nego ranije - automobil je pre svega niži, pa samim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim ima dinamičniji, sportskiji izgled.

Dužina je približno isto kao kod prethodne generacije, ali je auto niži za 48 mm, dok je pozicija sedišta spuštena za 28 mm, u poređenju sa odlazećom Corsom.

Po prvi put Corsa je dobila farove sa IntelliLux Matrix LED tehnologijom, a nova, tanja prednja maska upotpunjava sportski imidž automobila, a LED je u potpunosti "osvojio" i stop svetla.

Značajne promene u odnosu na aktuelnu Corsu zatičemo u unutrašnjosti novog modela. Automobil sada ima znatno moderniji kokpit sa digitalnom instrument tablom (u bogatijim paketima) i 7 inčnim ekranom multimedije (u osnovnoj verziji), dok je na raspolaganju i opcioni, veliki ekran promera 10 inča.

Nova generacija Opel Corse dolazi sa benzinskim i dizel agregatima u rasponu snage od 55 kW (75 ks) do 96 kW (130 ks). Izbor menjača sastoji se od petostepenog i šestostepenog manuelnog, kao i osmostepenog automatika (takođe po prvi put u Corsi).

Jedna od najznačajnijih novina je da će šesta generacija Opelovog bestselera biti dostupna i kao potpuno električna Corsa-e sa baterijama kapaciteta 50 kWh, snagom od 100 kW (136 ks) i autonomijom u vožnji od 330 kilometara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.