Neizvesna montaža astre u Zastavi

Izvor: B92, 05.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesna montaža "astre" u Zastavi

Kragujevac -- Direktor Zastave AGM Zoran Stošić izjavio je da je neizvestan aranžman o montaži automobila "opel astra" u Zastavi.

Stošić je kazao da se komercijalni deo ugovora sa Dženeral motorsom o bescarinskom uvozu i prodaji 8.500 vozila "opel astra" odvija bez problema, ali je neizvesna realizacija aranžmana o montaži nemačkih automobila u Zastavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sa Opelom se vode razgovori i postoji zajednička spremnost da se taj posao realizuje, ali u ovom trenutku ne mogu reći ništa više od toga. Najvažnije je da pregovori, koji su u toku, budu uspešno završeni i da se nađe rešenje za nastavak proizvodnje Opelovih vozila u Srbiji" , rekao je on.

Prema rečima Stošića, ugovor sa Dženeral motorsom koncipiran je tako da "stimuliše partnerske odnose dve firme", a u slučaju njegovog raskida neće niti nikakvih posledica po ugovorne strane.

Do sada je u Srbiji prodato 5.200 vozila "astra klasik" iz kontingenta od 8.500 automobila koji je Vlada Srbije odobrila da se na domaćem tržištu prodaje bez carinskih dažbina.

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, Opelu će biti ponuđeno da svoja vozila montira u nekoj od bivših Zastavinih fabrika u Kragujevcu ili Somboru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.