NOVINA: Opel Insignia dobija krosover varijantu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINA: Opel Insignia dobija krosover varijantu

Novina za naredni period...

Opel Insignia beleži drastičan pad prodaje usled popularnosti SUV-ova, pa u nemačkoj kompaniji rešenje za spas vide upravo u tom segmentu.

Kako prenose mediji, Opel će da u novoj generaciji Insignie ponudi i krosover varijantu svoje limuzine.

To će najverovatnije biti karavanska verzija, umesto dodasašnje Insignie Grand Sport, pa će predstavljati neku "srednju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrednost" između minivena i SUV-a.

To ne znači nužno i sedam sedišta, ali će svakako doneti više prostora, premijum osećaj i višu poziciju sedenja.

Insignia će poput nove Astre preći na EMP2 platformu Opelovog novog vlasnika PSA grupacije, što znači i nove, efikasnije motore i savremene tehnološke sisteme.

Next-Gen Opel/Vauxhall Insignia Could Morph Into A Crossover https://t.co/RN8OMf2dUE pic.twitter.com/h39yJsZGDV

— NickSellsCars (@CarSellerNick) December 22, 2019

Na EMP2 platformi se prave Peugeoti od 308 do 5008, kao i Citroen C5 Aircross SUV i premijum DS 7 Crossback, a istu platformu koristi već jedan Opel – Gradland X SUV.

Nova Insignija bi mogla da "razvuče" pomenutu platformu verovatno preko 4.778 mm u dužini i 2.793 mm u međuosovinskom rastojanju, kolike su dimenzije Peugeota 508 SW.

Debi nove generacije se očekuje 2022. godine, najranije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.