Istočnoevropski novinari izabrali automobil godine

Izvor: B92, 14.Dec.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočnoevropski novinari izabrali automobil godine

Opel Corsa je osvojila nagradu AUTOBEST 2015. Na finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odneo pobedu sa ukupno 994 poena.

Iza Corse, po oceni novinara, našli su se Hyundai i20 (906 poena), Škoda Fabia (871 poen) i Citroën C4 Cactus (830 poena). Ova pobeda učinila je Corsu prvim automobilom u istoriji dodeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio priznanje u dve uzastopne generacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Samo tri meseca nakon lansiranja, Opel je primio preko 55.000 porudžbina za petu generaciju ovog automobila.

Stručni žiri nagrade AUTOBEST sastavljen je od novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja. Ovo tržište ima oko 300 miliona stanovnika.

Prilikom formiranja liste, žiri je gledao odnos cene i kvaliteta, jer sem klasičnih karakteristika vozila, žiri takođe razmatra i troškove održavanja, dostupnost rezervnih delova i dijapazon usluga u ponudi distributera. Na kraju, pobeđuje ponuda koja najbolje odgovara prosečnom kupcu na tržištu Istočne Evrope.
Pogledaj vesti o: Hyundai,   Skoda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.