Fijat zainteresovan za Opel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat zainteresovan za Opel

RIM - Predsedavajući italijanske fabrike automobila Fijat Luka Kordero di Montecemolo potvrdio je danas da je ta kompanija zainteresovana za preuzimanje nemačkog Opela, koji posluje u sastavu Dženeral motorsa.

Di Montecemolo je za italijanski dnevnik Korijere dela Sera kazao da bi Opel bio "idealan partner" i da bi to bila "izvanredna prilika". To je prvi put da neko od visokih zvaničnika Fijata potvrdi da postoji interesovanje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Opel.

"Preuzimanje Opela bila bi izuzetna prilika, oni bi idealan partner za nas i time bi bila stvorena veoma snažna grupacija", kazao je Di Montecemolo.

Nemački mediji juče su pozivajući se na neimenovane izvore, javili da će se direktor Fijata Serđo Markione u ponedeljak sastati s nemačkim ministrom za ekonomiju Karlom-Teodorom fon Gutenbergom i ministrom spoljnih poslova Frankom-Valterom Štajnmajerom.

Na tom sastanku Markione bi trebalo da predstavi plan za preuzimanje Opela. Nemački proizvođač Opel ranije je objavio da mu je neophodno 3,3 milijarde evra za izlazak iz ekonomske krize.

Vlada u Berlinu je saopštila da ne namerava da pruži direktnu novčanu pomoć Opelu, ali da može da pomogne budućem investitoru u tu kompaniju kroz kreditne garancije.

Fijat je za sada najozbiljniji kandidat za preuzimanje Opela. Italijanska kompanija takođe je u pregovorima sa američkim gigantom Krajslerom oko preuzimanja te kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.