Euro NCAP: 5* za Opel Merivu

Izvor: B92, 25.Nov.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro NCAP: 5* za Opel Merivu

Opel Meriva dobila je Euro NCAP priznanje od pet zvezdica za bezbednosne karakteristike.



"Meriva je krenula koracima Astre i Insignie i ostvarila visoke rezultate u svakoj od četiri glavne kategorije: za bezbednost putnika u vozilu, bezbednost dece i pešaka, kao i u bezbednosnom asistiranju", navode iz Opela. "Euro NCAP test je potvrdio da Merivina inovativna rešenja zadnjih vrata sa šarkama omogućavaju najviši nivo bezbednosti u svim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudara".

FlexDoors se automatski zaključavaju onoga trenutka kada vozilo dostigne brzinu od 4km/h. Posle sudara, mehanizam otključava vrata kako bi omogućio putnicima da napuste vozilo.

Platforma za Merivu sastavljena je od modifikovanih elemenata preuzetih sa Corse, Astre i Zafire, a veći su međuosovinski razmak i trag točkova, što će poboljšati upravljivost i stabilnost, ali i zaštititi putnike od sudara.

Prva vožnja: Opel Meriva

Zlatni volan za Opel Merivu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.