Doživotna garancija za Opelove automobile

Izvor: Blic, 08.Avg.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doživotna garancija" za Opelove automobile

Nemački "Opel" se opredelio, u nameri da se što pre izvuče iz tekuće finansijske krize, da kupcima svojih automobila pruži "doživotnu garanciju" za svoja vozila.

Takva garancija obuhvata gotovo sve: motor, elektroniku i mnoge druge komponente, a u Nemačkoj se do sada nijedan proizvođač automobila nije opredelio za takav poslovni korak, javlja Radio Dojče vele.

Kao što i sam naziv kaže, garancija ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vremenski neograničena, ali neki uslovi ipak postoje. Ona obuhvata mnoge troškove - od onih koji nastaju za održavanje automobila, do izdataka na teret kupca usled različitih kvarova na vozilu.

Doduše, pomenuta "doživotna garancija" važi sve do 160.000 pređenih kilometara, a "Opel" svojom ponudom nije obuhvatio i pokrivanje troškova za zamenu pojedinih delova, kao što su elementi kočionog sistema ili na primer svećice, ističe Dojče vele.

Upućeni tvrde da je ponuda dobra, uprkos činjenici da garancijom nije obuhvaćeno baš sve. Neverovatna je prednost ako kupite auto, koji ionako važi za veoma pouzdan, a da pri tome znate da možete tokom prvih 50.000 kilometara, u slučaju kvara, bez ijednog centa da računate na popravku u većini slučajeva.

Tek nakon navedene kilometraže, kućni budžet biva sve opterećeniji. Ali opet ne onako, kao što je to trenutno slučaj, kažu upućeni eksperti za plasman automobila.

Većina će i pored navedenih pogodnosti sigurno postaviti pitanje: šta se dešava kada kupite polovan auto koji ima doživotnu garanciju? Odgovor na to pitanje glasi: garancija se može preuzeti, ali ne besplatno. Drugo, ako se uzme u obzir da jedan Nemac u proseku pređe oko 15.000 kilometara godišnje, već posle treće godine polovan automobil je blizu pomenute granice od 50.000 pređenih kilomatera - što podrazumeva i ozbiljnije troškove.

Šef "Opela" Nik Rajli promenu poslovne strategije nazvao je istorijskom i rekao „da su odbrojani dani plaćanju skupih popravki". S druge strane, ta kompanija nije imala drugi izbor, jer je njena budućnost dovedena u pitanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.