Crna Srbija: U poslednjih 24 sata

Izvor: BKTV News, 20.Mar.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Srbija: U poslednjih 24 sata

U poslednjih 24 sata u Srbiji se desilo nekoliko saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe izgubile život,  dva ubistva i jedno ranjavanje.
Četiri osobe su poginule, dve su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na putu Pirot-Niš, kod Crvenog brega, javlja RTS.
Nesreća se dogodila kada je vozač automobila marke 'opel kadet' niških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog preticanja teretnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vozila, udario u putničko vozilo 'folksvagen', beogradskih tablica, koje se kretalo iz suprotnog pravca.
Usled zadobijenih povreda vozač i dva putnika iz vozila 'opel kadet', i jedan putnik iz vozila 'folksvagen' preminuli su na licu mesta.
Vozač 'volksvagena', koji je zadobio teške telesne povrede, opasne po život i jedan putnik sa lakšim telesnim povredama, prebačeni su u Klinički centar u Nišu.
Istražni sudija Osnovnog suda u Pirotu Nebojša Kostić izjavio je da je nepropisno preticanje najverovatniji uzrok sinoćnje saobraćajne nesreće kod tog grada u kojoj su četiri osobe poginule. Kostić je rekao i da je vozač opela najverovatnije bio pijan. Zbog toga je naložena obdukcija poginulih lica i uzimanje krvi radi analize.
U selu Parage opština Bačka Palanka, Zoran Sremac ubio je nevenčanu suprugu, udarajući je tupim predmetom po glavi u njihovoj kući u selu pred njihovim sinom, a zatim otišao u kafanu, piše Blic.
Prema pisanju Blica, ubica je uhapšen nedugo posle zločina u jednoj od seoskih kafana, a koliko je zločin bio brutalan dokazuje i to što je Zoran (32) udaraio nevenčanu suprugu Biljanu Bošković pred njihovim desetogodišnjim sinom, kog je probudila svađa roditelja.
Nesrećna žena je, po dosadašnjim saznanjima, ubijena oko 23 sata u kući u Ulici Branka Radičevića 16 u Paragama, u bačkopalanačkoj opštini, gde je posle razlaza sa nevenčanim suprugom ostala da živi sa njihovim desetogodišnjim sinom. U trenutku kada je osumnjičeni nasrnuo na Biljanu i počeo da je udara, njihov desetogodišnji sin je spavao. Prepirka i udarci su probudili mališana.
Prema informacijama iz policije, osumnjičeni Zoran je pre nekoliko dana izašao iz istražnog zatvora i u nedelju uveče se sastao sa rođacima u seoskoj kafani. Jednog mladića optužio je da se viđao sa Biljanom za vreme njegovog odsustva. Onda je rođaka izveo iz kafane i poveo kod nevenčane supruge da bi raspravio sa njom svoje sumnje.
Odmah po ulasku u kuću, Zoran je počeo da udara Biljanu. Rođak osumnjičenog je pobegao čim je začuo vapaje žene. Prema obdukcijskom nalazu, povrede su nanete ili tupim predmetom ili pesnicama.
Iako je Zoran pre izvesnog vremena napustio Biljanu i sina i i počeo da živi sa drugom, takođe nevenčanom suprugom, on je prema sumnji policije često dolazio u njihovu kuću i maltretirao je.
Osumnjičenom Zoranu Sremcu je određeno policijsko zadržavanje i u danas će biti priveden na saslušanje istražnom sudiji.
Muškarac A. R., koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja u Hadži Ruvimovoj ulici na Vračaru u Beogradu, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.
Ranjeni ruškarac, koji je zadobio šest ustrelnih rana, uglavnom u predelu stomaka i ekstremiteta - ruku i nogu, trenutno se nalazi na odeljenju intezivne nege, rekao je portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.
Muškarac A. R. (33) ranjen je protekle noći iz vatrenog oružja u Hadži Ruvimovoj ulici, u parku, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.
Macura je istakla da je ranjeni muškarac prevezen na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, jer je zadobio prostrelne rane u predelu stomaka, prepone, butine, šake i ručnog zgloba i bio 'sav izrešetan'.
Posle porodične svađe u Futogu kod Novog Sada, muž je ubio svoju suprugu, javila je Radiotelevizija Vojvodine.
Meštanin Futoga Đuro Ćulibrk (71) osumnjičen je da je najverovatnije nožem ubio svoju suprugu Nevenku (63), u porodičnoj kući u tom mestu, izjavila je dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đurašković.
Prema nezvaničnim informacijama, posle porodične svađe muž je sekirom odrubio supruzi glavu.
Đuro Ćulibrk je zadržan u policiji i biće u zakonskom roku priveden na saslušanje istražnom sudiji.
Izvor: Agencije
 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.