Auto-gigant tone: Menjamo i motore...

Izvor: B92, 06.Sep.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-gigant tone: Menjamo i motore...

Frankfurt -- Prema neslužbenim podacima, za prvu polovinu ove godine, Opel je "u minusu" neverovatnih 460 miliona dolara.

Opel gubi oko četiri miliona evra svakog radnog dana.

Prethodnih šesnaest godina Opel posluje sa velikim gubicima, pre svega zbog velikih ulaganja u smanjivanje emisije štetnih gasova kod njihovih modela.

Opel je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo GM-a morao sam da radi na ovom poduhvatu, s obzirom na to da su evropski zakoni povodom emisije štetnih gasova automobila daleko stroži.

U razgovorima čelnika PSA i Opela koji su održani prošle nedelje, potvrđeno je da će nemački proizvođač zadržati neke od svojih motora, ali da će većina biti zamenjena agregatima iz PSA.

Takođe, ogroman Opelov razvojni sektor koji broji 7.700 radnika će biti praktično desetkovan, jer će ostati zaposleno svega 800 ljudi.

Uz to, Opel će uskoro preći na PSA platforme, čime će se ostvariti znatne uštede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opel u debelom minusu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2017

FRANKFURT -- Prema neslužbenim podacima, za prvu polovinu ove godine, Opel je "u minusu" nevjerojatnih 460 miliona dolara...Opel gubi oko četiri miliona evra svakog radnog dana...Prethodnih šesnaest godina Opel posluje sa velikim gubicima, prije svega zbog velikih ulaganja u smanjivanje emisije štetnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.