8 u 18: Opel nastavlja s novitetima i ove godine

Izvor: Mondo, 25.Maj.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"8 u 18": Opel nastavlja s novitetima i ove godine

Osim novih modela i usluge finansiranja namenjenog fizičkim licima, Opel je na ovogodišnjem sajmu lansirao i posebnu lizing ponudu za mala i srednja preduzeća.

Dva meseca nakon ovogodišnjeg BG Car Show-a razgovarali smo sa Draganom Nenadovićem, direktorom Opela za Srbiju, Makedoniju, Bugarsku, Crnu Goru i Albaniju. Sumiranje rezultata sajma je bila prva tema našeg razgovora.

"Možemo reći da smo veoma zadovoljni ovogodišnjim sajmom u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << S obzirom na kraće trajanje i 'prizvuk' lokalnog karaktera, poseta je bila veća od očekivane što je još jednom potvrdilo važnost ove manifestacije", rekao je za MONDO Nenadović.

Foto: MONDO/Goran Sivački

"Značajni pokretač manifestacije je da je to praktično prva izložba posle Salona u Ženevi i da svi noviteti dolaze odmah u Beograd jer to postaje važna regionalna manifestacija, bez obzira da li je to BG Car Show ili Međunarodni salon automobila. Definitivno je to pravo mesto da se promovišu noviteti i da se 'uhvati zalet' za uspešnu poslovnu godinu. U nekim segmentima, kao što je na primer iskazan interes i količina naručenih automobila od strane flotnih kupaca, naša očekivanja su čak i prevaziđena."

Opel na BG Car Show

Zvezda štanda je svakako bila "insignia kantri turer" u premijum varijanti "Exclusive". Međutim, jak akcenat je dat i vašoj SUV ponudi.

"Ovo je bilo i prvo pravo predstavljanje novog SUV modela C klase "grendlend X", kojim smo uz već ranije lansiranu "moku X" i krajem prošle godine lansiranim "kroslend X", ozbiljno zagazili u SUV segment. U pitanju je trenutno najbrže rastući segment, kako u svetu, tako i kod nas. Sa ovakvom ponudom, ove godine Opelovo učešće raste do sada 35 odsto u odnosu na naše učešće u SUV segmentu prošle godine", istakao je direktor Opela za naš region.

Nenadović je istakao i veliko interesovanje za kupovinu putem usluge "Opel finansiranje"?

"Jedan od najinteresantnijih elemenata naše ponude je upravo naše jedinstveno "Opel finansiranje" gde fizičko lice može da dođe do novog "opela" uz 0 odsto kamate za kredit u iznosu do 10.000 evra i rokom otplate do 36 meseci. Već neko vreme finansiranje je noseći program rasta naše maloprodaje i nastavićemo sa ovim programima koji su očigledno dobro prihvaćeni. Važno je reći da kupci završavaju sve u salonima naših dilera veoma brzo i efikasno", objasnio je Nenadović.

Pored ove usluge, namenjene fizičkim licima, Opel je promovisao ponudu za male i srednje firme.

"Na BG Car Show-u smo takođe najavili i pokrenuli još jedan izuzetan kanal finansiranja "Opel Full Service Leasing", kojim nudimo malim i srednjim firmama kompletan menadžment najnovijih flota uz kompletnu brigu – od kupovine, servisiranja, pomoći na putu, pa do menjanja i čuvanja zimskih i letnjih guma. Jednom rečju preuzimamo kompletnu brigu o njihovim vozilima, a vozačima je neophodno samo da sipaju gorivo i nađu dobar parking", objasnio je Nenadović.

Opelov pogodak u centar mete

"Opel kroslend X" i to sa dizel motorom je proglašen Eko automobilom godine.

"Za Opel ova nagrada znači priznanje brendu i našim inženjerima koji su sa svakim novim vozilom doprinosili smanjenju emisije CO2. Veoma je važno da se ekološka svest i potreba razmišljanja u tom smeru pokrenula i kod nas i da se ovakvim titulama promoviše prvenstveno ekologija, a zatim proizvođači koji svojim tehnologijama pokušavaju da smanje negativan uticaj koji imaju automobili na okolinu. S obzirom da je auto industrija jedan od ključnih učesnika u ovom procesu, isticanje Eko auta je znak da smo i mi iz te branše ključni u očuvanju životne sredine", rekao je Nenadović.

"U tom smislu ova nagrada nam je važna jer prepoznaje napore Opela u ovom pravcu i dodatno potvrđuje ispravnost naših planova u skoroj budućnosti", istakao je Dragan Nenadović i najavio da već sledeće godine, prema Opelovom programu PACE, kreće ozbiljna elektrifikacija modela. Prvo dolazi potpuno električna "korsa" i hibridni "grandlenda X". Do 2020. Opel će imati još četiri potpuno električna modela, a do 2024. svi Opelovi modeli, uključujući i laka komercijalna vozila će imati svoju električnu varijantu.

Ali pre svih njih ove godine dolazi novi "kombo" i to u dve varijante.

"Verovatno ste već upoznati sa krilaticom '7 u 17' koju smo koristili tokom prošle godine i koja oslikava istorijsku godinu kada je prvi put neki brend ikada lansirao sedam novih modela u toku godine. Neki od tih modela su lansirani u četvrtom kvartalu ili na samom kraju godine tako da praktično imaju svoju pravu promociju tek ove godine. S obzirom da ćemo ove godine lansirati samo jedan auto i imati sedam modela od prošle godine dostupne cele ove godine, možemo istim načinom da je promovišemo kao '8 u 18'. Naime, jedini pravi novitet koji ćemo lansirati polovinom ove godine je potpuno novi "kombo".  Ovo je veoma važan model u našem komercijalnom portfoliju i prvi automobil dizajniran i potpuno proizveden u saradnji s našom novom grupacijom PSA i na PSA platformi."

"Počećemo s promocijom modela "kombo lajf" koji je putnička varijanta ovog modela i koji će vam otkriti jedan sasvim novi Opel, osvežen novim dizajnom i ojačan izvrsnim kvalitetom i performansama. S obzirom da je PSA vodeći proizvođač u komercijalnom segmentu u Evropi, mi očekujemo da će novi model biti značajan podsticaj daljem rastu Opela i učvršćivanju imidža vodećeg brenda u našoj zemlji", rekao je Dragan Nenadović, direktorom Opela za Srbiju, Makedoniju, Bugarsku, Crnu Goru i Albaniju.
Pogledaj vesti o: Opel,   Lizing

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.