30 godina Opel Corse B

Izvor: AutoBlog, 20.Jul.2023, 09:31

30 godina Opel Corse B

Nemački proizvođač automobila obeležava 30 godina od predstavljanja Corse B. Ovo je bila prva Corsa proizvedena u Ajzenahu u Nemačkoj, a bila je namenjena ženama. Podigla je sigurnosne standarde uvođenjem ABS-a, prednjih vazdušnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojaseva. Prodata je u preko četiri miliona primeraka. Pre tri decenije, dakle, 1993. godine, Opel je lansirao drugu generaciju modela Corsa. Takođe poznata kao Corsa B, bila je prva koja je proizvedena u fabrici u Ajzenahu u Nemačkoj. Dizajnerski tim, predvođen Hideom Kodamom, dobio je zadatak da osmisli privlačniju Opel Corsu za žene. Odlučio se za zaobljenije i delikatnije oblike, inspirisane tadašnjim konceptom Junior, ali i za fluidne konture...
Pogledaj vesti o: Opel

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

30 godina Opel Corse B

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2023

Njemački proizvođač automobila obilježava 30 godina od predstavljanja Corse B. Ovo je bila prva Corsa proizvedena u Ajzenahu u Njemačkoj, a bila je namjenjena ženama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.