Izvor: Radio 021, 22.Jan.2020, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota povukla sa tržišta 3,4 miliona vozila zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Tojota je povukla sa tržišta oko 3,4 miliona vozila širom sveta zbog moguće neispravnosti vazdušnih jastuka, saopštio je japanski proizvođač.

Odlukom su obuhvaćeni modeli "korola, "korola matriks", "avalon" i "avalon HV" u Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi, uključujući 2,9 miliona vozila u SAD.

Za sada nema povlačenja automobila sa tržišta u Japanu i Evropi, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tojota.

Obuhvaćena vozila potencijalno imaju problem sa elektronskom kontrolnom jedinicom, koja možda nema adekvatnu zaštitu od "električne buke", izjavio je portparol Tojote u Tokiju. Ovo može da dovede do nepotpunog aktiviranja ili neaktiviranja vazdušnih jastuka, kao i da poremeti operaciju preventivnog zatezanja pojaseva pre sudara, dodao je portparol.

Tojota će u obuhvaćenim vozilima ugraditi filter između kontrolnog modula vazdušnih jastuka i žica električnih vodova.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota opozvala 3,4 miliona vozila zbog vazdušnih jastuka

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2020

TOKIO – Toyota je opozvala sa tržišta oko 3,4 miliona vozila širom svijeta zbog moguće neispravnosti vazdušnih jastuka, saopštio je japanski proizvođač. Odlukom su obuhvaćeni modeli “corolla, “corolla matrix”, “avalon” i “avalon HV” u Sjevernoj, Centralnoj i Južnoj Americi,...

Nastavak na Capital.ba...

Honda opoziva 2,7 miliona vozila

Izvor: AutoBlog, 23.Jan.2020, 01:38

Honda je objavila da će opozvati 2,7 miliona automobila – 2,4 miliona iz SAD i 300.000 iz Kanade. Proizvođač automobila je saopštio da bi neki Acura modeli proizvedeni između 1996. i 2003. mogli da imaju neispravne pumpe vazdušnih jastuka.Saopšenje Honde je još jedna glavobolja za Takatu, japanskog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.