POLICIJA SA KOSOVA ODUZELA NOVE REGISTARSKE TABLICE

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA SA KOSOVA ODUZELA NOVE REGISTARSKE TABLICE

LEPOSAVIĆ - Kosovska policija je danas sa dva putnička vozila i jednog autobusa iz centralne Srbije skinula nove registarske tablice Srbije, izjavio je danas predsednik Opštine Leposavić Branko Ninić.

Ninić je novinarima rekao da je kosovska policija tablice oduzela na administrativnom prelazu Jarinje. Kako je naveo, on je danas o tom problemu razgovarao sa šefom policije misije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Euleks Udom Milerom, ali mu je rečeno da Euleks ne može da menja uredbu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova o oduzimanju registarskih tablica koje izdaju vlasti Srbije.

"Takav potez Prištine i neutralni stav Euleksa mogu da dovedu da incidenata, ne samo na administrativnim prelazima, već i na čitavoj teritoriji severnog Kosova", upozorio je Ninić i dodao da to nije u interesu ni Srba, ni međunarodne zajednice.

Helikopteri Euleksa su danas tokom čitavog dana nadletali područje Opštine Leposavić, a na prelazu Jarinje su večeras stacionirane snage Euleksa i karabinjeri.

Predsednik Opštine Leposavić je rekao i da su, prema njegovim saznanjima, predstavnici vlasti u Beogradu i misije Euleks danas razgovarali o problemu novih registarskih tablica. U međuvremenu, portparol Kosovske policije Besim Hoti rekao je da će uredba MUP-a Kosova o zabrani upotrebe novih registarskih tablica sa oznakama gradova Srbije morati da se primenjuje i na severu Kosova gde ima i najviše vozila sa srpskim tablicama.
Pogledaj vesti o: Nove tablice

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kantrimen: Ozbiljno shvatamo Martijev izveštaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2011

BEOGRAD -..Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Tomas Kantrimen izjavio je danas da SAD "ozbiljno" shvataju izveštaj Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji, ali da smatraju da je to pitanje sprovođenja zakona i vladavine prava...Na sastanku u Beogradu s ministrom unutrašnjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.