Dačić: Registarske tablice zameniti do kraja godine

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Registarske tablice zameniti do kraja godine

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da registarske tablice na svim vozilima treba da budu zamenjene do kraja godine, dok je 2014. krajnji rok za upotrebu starih vozačkih dozvola.

Posle sastanka sa guvernerom Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, Ivica Dačić je rekao novinarima da će na novim registarskim tablicama, koje se rade u Zavodu za izradu novčanica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (ZIN), rešenja kao što su drugačiji grb i slova u latiničnom pismu koje se upotrebljavaju u srpskom jeziku, biti zamenjena sukcesivno, u skladu sa napretkom naše zemlje u evrointegracijama.

Uz velike pohvale za saradnju NBS i MUP-a, Dačić je istakao da je srpski biometrijski pasoš, po idejnim rešenjima i tehnološkim inovacijama, ispred nekih zemalja EU, u kojima se uvođenje takvog dokumenta planira tek za 10 godina.

Dačić u dvodnevnoj poseti Rumuniji

Dogovorene izmene zakona, policijajci pripremaju štrajk

Čanak: Dačić blokirao puteve

Dačić je nagovestio da postoji mogućnost da se u kasnijim godinama postojeći biometrijski pasoš zameni postojećom ličnom kartom, tako da jedna legitimacija bude i putna isprava i lični identifikacioni dokument, napominući da takvo rešenje predviđa Nemačka u EU.

On je naveo da je od 2008. izdato 3,2 miliona biometrijskih pasoša i oko tri miliona novih ličnih karata.

Guverner Šoškić je istakao da NBS i MUP imaju dugu uspešnu saradnju, pogotovu oko Zavods za izradu novčanica , koji osim što izrađuje domaće novčanice, akcizne markice i neka druga dokumenta, istovremeno uspešno sarađuje sa MUP-om na izradi ličnih karata, biometrijskih pasosa, saobraćajnih i vozačkih dozvola i registarskih tablica.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nove tablice

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.